中文 | English
您的位置: 首页>公告通知>正文

2017 Summer School-武术项目

2017上海暑期学校武术项目”将继续由上海体育学院承办,为期四个星期。项目历来吸引大量海外中国武术爱好者。项目交流期间上海体育学院国际文化交流学院不仅为学员们安排了汉语课、书法课、剪纸课等多样的文化课程,更为他们提供由专业高水平老师指导的武术课程。同时安排了上海一日游、朱家角古镇游览、观看中国杂技表演等丰富多彩的文化实践活动。项目的安排一直受到历届学员们的肯定,满足了他们亲近中国文化的渴望。很多学员留下了喜爱中国武术,感慨于上海这座现代城市的发展,渴望有机会能来上海留学的感言。

项目主题为:体验,旨在武术与博大精深的中国文化相结合,让学员们在学习中国武术的同时能够体会到武术背后所蕴含的文化力量。项目的举办为中国体育文化的交流搭建了平台,为海外的中国文化爱好者提供了了解中国、走近上海、体验中国文化的绝佳机会。

"Shanghai Summer School 2017: Chinese Martial Arts Program " is initiated by Shanghai University of Sport and it lasted for four weeks. During these four weeks, the School of International Cultural Exchange of Shanghai University of Sport is responsible for this program. Not only various cultural courses will be scheduled, such as Chinese language course, calligraphy course, paper cut course, but also a senior level martial art course will be offered to these students. At the same time, it will organize a series of abundant cultural activities such as a visit to China Art museum, a visit to Zhujiajiao ancient town, a performance of Chinese acrobatics.

Experienceis regarded as the theme of program, it combines the Chinese traditional Martial with a broad and profound Chinese culture, and enables the students realize the cultural power while learning Martial Arts. This project set up a platform for a Chinese Olympic culture communication, and further provides an excellent chance for overseas Chinese culture fans to understand China, experience Shanghai and Chinese culture.